Eddig 0 hozzászólás érkezett.
Címkék:
Lótartás, Nagyállattartó őskultúra
A ló nem tulajdon! A ló nem ír alá adásvételi szerződést, útlevelet és bejelentési kötelezettséget. A ló nem egyenlíti ki a bértartás számláját, vagy ha igen, akkor nagyon máshogy... A ló nem tulajdon! A ló nem ír alá adásvételi szerződést, útlevelet és bejelentési kötelezettséget. A ló nem egyenlíti ki a bértartás számláját, vagy ha igen, akkor nagyon máshogy...
 

A lovat lehet adni venni, a lóval lehet kereskedni, elmondhatod, hogy te szerezted, vetted vagy loptad, tehát  a tied, csakhogy erről a ló nem tud semmit, és soha nem fogja értékelni.

A lovat megkötheted, boxba börtönözheted, zablával kényszerítheted, vesszővel verheted, fizethetsz a tartásáért, a "betöretésért" bármennyit, de a ló nem lesz a tied. Mondogathatod te a lónak: "enyém vagy lovacska" - de azt a lovad soha nem fogja megérteni.

A lóra csak a mérhetetlenül önző ember tekint tulajdonként, a lovak ezt az érzést legfeljebb egy marék széna erejéig ismerik. És nem Te választod a lovat, a választás döntése nem a tied, hanem a ló választ téged. Magadnak hazudsz, ha ezt nem hiszed el.

A ló "azé lesz", akivel hónapok során egyre erősebb szövettséget köt, és ha nem lát maga körül arra érdemes embert, akkor inkább megköti a szövetséget egy macskával, vagy egy galambbal, de a "tulajdonossal" soha.

Nem attól tied a ló, mert megengedte, hogy felkantározd, mert már fel mersz rá ülni..., nem attól tied a ló. A te fogalmaid szerint soha nem lesz a "tied". Kapkodhatsz a feje körül, buksizhatod kismajom módjára, szelfizhetsz vele a Facebook-on, de mégsem a "tied".

A lovat nem lehet becsapni a szeretetről szóló hazugságokkal, álszent babusgatásokkal, a lónak röntgen agya van és szemvillanás alatt átlát a szitán - és egyszer majd nagyon megfizet a hazug tulajnak.

A lovak szövetségben élnek egymással és ha arra alkalmasnak találják, akkor ebbe a szövetségbe belefér az ember is, de a tulajdonosi szemléletű butaság - soha!

A lovak szeretetéért meg kell dolgozni! A szeretet pedig nem eladó és nem vásárolható meg, a szeretet osztható és nem vár viszonzást. A szeretet - nem tulajdon!

Aki emberre, állatra tulajdonként tekint, annak azt ajánlom: tapasztalja meg, amikor önmaga is tulajdon lesz. És kímélje meg a lovakat önmagától!

Ha kemény voltam, hát bocsánat... De az igazságon nem változtat.

elso_nyergeles2.jpg

A lovak szeretete nem ismer "tulajdonost"

Hozzászólások
Oszd meg a hírt másokkal is!

Hozzászóló neve* (name)

E-mail címe* (E-mail adress)
Hozzászólás* (message)
Biztonsági kód* (safety code)

A hozzászólás nem tartalmazhat HTML kódot. E-mail címe NEM lesz nyilvános!
A hozzászólásokat a támadások kivédése okán a megjelenés előtt moderáljuk. Ezért - a terheléstől függően - némi időbe telhet, amig hozzászólása megjelenik. Köszönjük türelmét!


Köszönjük 1%-os felajánlását és céltámogatásait!
Karahun Örökségvédelmi Alapítvány © 2005-2013
Számlaszám: 72100237-11053411 Külföldről: SWIFT kód: TAKB HU HB
IBAN: hu57721002371105341100000000