Eddig 0 hozzászólás érkezett.
Címkék:
Aszfalt sámán, Hagyományőrzés, Történelem
„A lovasíjászatot őseink nem szekértáborokban, nem kft-ékben, és nem „tradi íjász” fórumokon tanulták.” „A lovasíjászatot őseink nem szekértáborokban, nem kft-ékben, és nem „tradi íjász” fórumokon tanulták.”
 

„Tradi, zsepi, puki, stb…” na de nem nyelvészkedni akarok. A virtuális tradizás fő lényege nem nyelvünk rongálásában merül ki.

Mi a recept, hogyan működik?

Elmondom.

Kell hozzá egy őskultúra háttéripar, azaz valami, amit nagyon el akarsz adni. Be kell hülyíteni két tucat embert, aki elhinti majd, hogy az ősmagyar biznisz általad gyártott terméke miért igen jó. De ehhez nem  elég egy honlap, vagy néhány rizlinges falunapi bemutató. Sőt, a honlap önmagában édes kevés. Mi több: ha honlapodat megtöltöd eredeti dokumentumokkal, történelmi hivatkozásokkal, sőt: mersz saját kutatásaidra támaszkodni a tartalmat illetően, akkor az üzleti érték nem hogy nőne, nem, ez már veszélyes terep...

Azt a képzetet kel keltsd, hogy erős vagy, az erő jogán oszthatod az észt, mert hogy máris van szekértáborod.
Na ekkor – és csak ekkor – van szükséged a „tradi” X-edik fórumára.

Ez az igazi marketing!

Ezen aztán beindíthatod a haverokat, gyötörjék, inkább rendszeresen fizetsz egy sört, csak írjanak rogyásig, de legalább addig, amíg arra nem téved a Google-ból néhány gyanútlan igazi látogató. Természetesen légy politikamentes, hiszen az üzlet az üzlet. Nehogy leírd azt, hogy qurcsány, mert akkor az elvtársak tradizásba tévedt gyerekei már nem a te szekeredet fogják tolni. Moderálj keményen, melynek lényege, hogy a törzsközönségnek mindig igaza van, bármekkora baromságokat ír.

Nem kell sokáig várni, és a fórumon megjelenik egy különös állatfajta, akit mindig a részletek érdeklik. Igaz ugyan, hogy egyetlen történelmi témájú könyvet sem rágott végig, de „tradi” harci felszerelésének milyenségét milliméteres részletességgel kutatja, és - indokolja. Azonnal megsértődik, ha az összezsíroskenyerezett cucc alkalmatlanságát történelmi adatok cáfolják.
Ez a virtuális ősmagyar tökéletesen védett tapasztalati érveid ellen. Addig jut el – s ez már fejlődés – hogy ha közismert tudósokra hivatkozol, akkor átmenetileg gyújtást állít az acsarkodás fordulatszámán.

Nem gond, hiszen a virtuális tradizás él és virágzik, hiszen csak billentyűk harca az egész.
Ahhoz meg se lovat nem kell tartani, se nyerget faragni, se íjászni – legfeljebb a következő bulin, lehetőleg Álmos Fejedelemnek öltözve.
Mert ott bárki bármit megtehet, hiszen szekértábora védelmezi...

Szóval gondold meg háromszor, ha magányos harcosként szabad akarsz maradni.

Hozzászólások
Oszd meg a hírt másokkal is!

Hozzászóló neve* (name)

E-mail címe* (E-mail adress)
Hozzászólás* (message)
Biztonsági kód* (safety code)

A hozzászólás nem tartalmazhat HTML kódot. E-mail címe NEM lesz nyilvános!
A hozzászólásokat a támadások kivédése okán a megjelenés előtt moderáljuk. Ezért - a terheléstől függően - némi időbe telhet, amig hozzászólása megjelenik. Köszönjük türelmét!


Köszönjük 1%-os felajánlását és céltámogatásait!
Karahun Örökségvédelmi Alapítvány © 2005-2013
Számlaszám: 72100237-11053411 Külföldről: SWIFT kód: TAKB HU HB
IBAN: hu57721002371105341100000000