Eddig 0 hozzászólás érkezett.
Címkék:
Kisérleti régészet, Könyvek, Munkatársak, Néprajz, Szakmai érték, Támogatók, Történelem
Alapítványunk csak keretet adott végre annak a munkának, amely szervezeti formától függetlenül folyt évek óta. Igazából az alábbi felsorolásban olyan pártoló tagok is résztvesznek, akik hivatalosan nem tagjai az alapítványnak, de tevékenységük dokumentálása nélkül nem volna teljes a kép.

Alapítványunk csak keretet adott végre annak a munkának, amely szervezeti formától függetlenül folyt évek óta. Igazából az alábbi felsorolásban olyan pártoló tagok is résztvesznek, akik hivatalosan nem tagjai az alapítványnak, de tevékenységük dokumentálása nélkül nem volna teljes a kép.

 


Köszönet az alapító Fekete Monikának a törzstőke letétbe helyezéséért.

293_5007_moni.jpg

Fekete Monika a Karahun Örökségvédelmi Alapítvány megalapítója

A Vas megyei Markusovszky Kórház gyermek "A" osztályán magyar-könyvtár-mentálhygiéné-egészségnevelő tanár

E-mail: fekete pont monika kukac hotmail pont com


Köszönet Papp Mártonnak, hogy a legnehezebb körülmények közt is kitart a lovasíjászat mellett!

Papp Márton

a Karahun Örökségvédelmi Alapítvány kuratóriumának tagja,

lovasíjász, grafikus


Köszönet Pintér József Fafaragó Mesternek /Nemescsó/ gyönyörű munkájáért, szellemi segítségéért.

Pintér József fafaragó művész a Karahun Örökségvédelmi Alapítvány kiemelt támogatója

Grafikus, festőművész, elektrotechnikus. Telefon: 06-94-368-054

Faragott reliefjei, domborművei és használati eszközei Vas megyétől a svájci evangélikus templomokig megtalálhatók. Bár gyermekkora óta különös vonzalmat érzett a grafika és a festészet iránt, igényessége mégis a fafaragás műfajában teljesedhetett ki. Szinte sorsfordulónak nevezhető, amikor belső sugallatra 50 évesen kezébe veszi a faragó kést, és csaknem azonnal tökéleteset alkot.

Elmondása szerint faragni mindenki megtanulhat, mert az nem több, mint bármilyen más mesterség... Hanem a faragott képek kompozíciója - nos, az már művészet, arányérzék, hítbéli tartalom dolga. Ezért nem juthat el bárki arra a szintre, hogy munkái megérintsék az emberek lelkét. Ő szerencsésnek mondhatja magát, mert ez faragott reliefjeit látva, nem lehet kérdés... Órákat töltöttünk a kompozíció elemzésével, megvitatva a honfoglaláskori jelképrendszer minden apró részletét, alkalmazásának minden lehetséges törvényét.


Köszönet Papp Péternek, magas szintű szervező munkájáért és hogy a legnehezebb angol szövegekkel is megbírkózik!

Papp Péter idegenforgalmi szakmanageri tanulmányait hamarosan befejezi a szombathelyi főiskolán. Kiváló nyelvérzékére alapítványunk folyamatosan támaszkodikt. Német, angol és olasz nyelveken fordít.


Köszönet Ohr Krisztiánnak a Karahun honlapok techinikai és design keretrendszeréért

Ohr_Krisztian.jpg

Ohr Krisztián Programozó, rendszerszervező webmérnök, a Webmark Kft., az Aprodesign Bt. és a Dataflex-Hungary Kft társtulajdonosa,

referencia munkák és weboldal:

www.webmark.hu


Köszönet Nagy Zoltánnak, hogy folyamatosan segít a Karahun Örökségvédelmi Alapítvány mindennapjaiban!

Nagy Zoltán, a Karahun Örökségvédelmi Alapítvány Kuratoriumának tagja:

Föld és erdő (kis)birtokos, mezőgazdasági vállalkozó, okleveles kocsmáros, a falu ellátója, valamint műkedvelő traktoros és nehézgép szaktanácsadó.

Ha bármi technikai problémája van, forduljon őhozzá.

Mobil: 06-30-410-61-37Köszönet dr Papp Józsefnek, Édesapánknak a szellemi iránymutatásért, évtizedes munkájára alapuló szakmai segítségéért, a gyökerekért.

Dr Papp József, Tiszacsege és a Hortobágy néprajzosa

(1928-2007)

Életműve:

Hortobágy-puszta, a világ kulturális öröksége

Monográfia, melynek újbóli megírására száz évet kellett várnunk. Éppen ezért: mind a szakma számára, mind pedig a Hortobágy szerelmeseinek hiányt pótló munka. A debreceni Déri Múzeum gondozásában jelent meg korlátozott példányszámban. Az eredeti képekkel kiadandó változat még várat magára...

A szerző: dr Papp József, már nem érheti meg ezen köny megjelenését, melyben utólsó összegzését adja egy küzdelmes élet minden szakmai és emberi tudásának - elismert néprajzosként és a szülőföld hiteles ismerőjeként egyaránt...

A néprajtudós, egyetemi tanár és író - dr Papp József - életművének megőrzését a Karahun Örökségvédelmi Alapítány,  Tiszacsege Város Önkormányzata és Tanítványainak Baráti Köre kiemelt feladatként teljesíti!

Élete utólsó másfél évtizedében megjelent könyvei a teljesség igénye nélkül:

Papp József: Tiszacsege történeti néprajza (1992)

Papp József: Tiszacsege (1996)

Papp József: Tiszabábolna története és néprajza (1997)

Papp József: Szülőföldem a hortobágyi Tisza mente (1998)

Papp József: Tiszadorogma a "vesszős" falu. Debrecen, 2000. 257 p.

(Az Ethnica kiadó gondozásában megjelent könyvek)


A Karahun Örökségvédelmi Alapítvány elnökeként Papp György köszönetet mond mindazoknak, akik már az alapítvány megszületése előtt is támogatták munkánkat.

Papp György a Karahun Örökségvédelmi Alapítvány Elnöke, a Karahun nagykápás magyar nyereg kifejlesztője és készítője, író

Mail: karahun kukac karahun pont hu

Itt a honlapon elérhető: Lovasíjász őstörténetünk őstörténeti alapvetése:

Az "egylövésnyi" - tehát rendkívül tömör - őstörténeti összefoglaló pontosan a hosszú elemzésektől és adatáradatoktól elfáradt olvasók kézikönyve lehet, de rövidsége ellenére kísérletet tesz egy logikailag sebezhetetlen őstörténeti szemléletmód kialakítására. Először meg kell tanulnunk értelmes és lehetőleg érzelemmentes kérdéseket feltenni, majd pedig a fogalmakat egyértelműen tisztázni, és csak azután alakíthatjuk ki a magyarság őstörténetéről alkotott elgondolásainkat. A könyv szakít a ma már pártreferenciáktól átitatott és így szerzőileg különféle szekértáborokba sorolható őstörténeti könyvek gyakorlatával. Itt olvashatja...->>>

Megjelent könyvek:

Bakay Kornél - Papp György: Lovasíjászat és őstörténet (2008) (itt bővebben erről a könyvről olvashat... ->>>

Papp György: Lovunk (2004)

Önéletrajz

1958.-ban születtem Budapesten.

Iskoláim: ELTE Gyakorló Gimnázium matematika szak, Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem TTK matematika-fizika tanár szak.

Néhány év sikeres tanítás után érdeklődésem a számítástechnika irányába fordult, ezen belül az oktatásban történő felhasználás lehetőségeit kutattam. Néhány önállóan írt játék és oktató program megalkotása közben a Novotrade RT. felfigyelt tevékenységemre, így e cég keretein belül programfejlesztő és értékesítő menedzserként tevékenykedtem néhány évig. "Fiatal és ambiciózus csapatommal" mi alkottuk meg és forgalmaztuk azt a játékprogram családot, mely a könnyed szórakozást és a tudásátadást egyszerre vállalta. Akkor még hittem abban, hogy mindez hasznos lehet.

Házasságom révén Vas megyébe, Szombathely közelébe költöztem: Meszlenbe Immáron húsz éve élünk itt. Két főiskolás korú fiam van. Feleségem pszicho-pedagógusként tevékenykedik a szombathelyi kórház gyermekosztályán. Munkáimat az elmúlt 20 évben önálló vállalkozóként végzem.

Rendszerszervezésben komoly tapasztalatokat szerezhettem az egészségügyi szoftver piacán és a rendszerfelügyelet korántsem könnyű területein, többek közt a sárvári, hévízi és a mosonmagyaróvári kórház rendszergazdájaként. Üzletkötői gyakorlatom van kiadványterjesztésben, értékesítésében, egészségügyi szoftverek hasznosításában, tartalomkezelésben, Internetes marketingben, valamint a felhasználókkal történő kapcsolattartásban, stb...

Szabadidőmet a ló- és humánetológia, kísérleti régészet, néprajz, helytörténet kutatás, lovasíjászat, nyeregkészítés, az őstörténeti szakirodalom megismerése, számítógépes honlapfejlesztés, egyszóval a Karahun Örökségvédelmi Alapítványban végzett napi munka tölti ki. A fenti témákban könyveim, tanulmányaim jelentek meg.

Fogadják tőlem őszinte szeretettel e megújult honlapot!

Tisztelettel: Papp György

Karahun Örökségvédelmi Alapítvány

E-mail: karahun kukac karahun pont hu

Nyereg Megrendelés: 06-20-2071610

Hozzászólások
Oszd meg a hírt másokkal is!

Hozzászóló neve* (name)

E-mail címe* (E-mail adress)
Hozzászólás* (message)
Biztonsági kód* (safety code)

A hozzászólás nem tartalmazhat HTML kódot. E-mail címe NEM lesz nyilvános!
A hozzászólásokat a támadások kivédése okán a megjelenés előtt moderáljuk. Ezért - a terheléstől függően - némi időbe telhet, amig hozzászólása megjelenik. Köszönjük türelmét!


Köszönjük 1%-os felajánlását és céltámogatásait!
Karahun Örökségvédelmi Alapítvány © 2005-2013
Számlaszám: 72100237-11053411 Külföldről: SWIFT kód: TAKB HU HB
IBAN: hu57721002371105341100000000