Eddig 0 hozzászólás érkezett.
Címkék:
Hagyományőrzés, Karahun Lovasíjászat, Kézművesség, Kisérleti régészet, Nagykápás nyereg, Nyeregkészítés, Örökségvédelem
Ez a videó felvétel a Föld Arca Filmstúdió filmjéből vett részletek alapján készült. Köszönet az alkotóknak! A film azóta sok vitát kavart, az angolszász lovasok körében válogatott szidalmak és félművelt hozzászólások kereszttüzét élvezhette. Pedig uraim és hölgyeim, én soha egyetlen egy szóval sem mondom, hogy angol nyeregben nem lehet jól lovagolni. Ez a videó felvétel a Föld Arca Filmstúdió filmjéből vett részletek alapján készült. Köszönet az alkotóknak! A film azóta sok vitát kavart, az angolszász lovasok körében válogatott szidalmak és félművelt hozzászólások kereszttüzét élvezhette. Pedig uraim és hölgyeim, én soha egyetlen egy szóval sem mondom, hogy angol nyeregben nem lehet jól lovagolni.
 

Lehet akár hokkedlin is lovagolni, de ez a film másról szól... Őseink nyergének tisztán "funkcionalista" rekonstrukciójáról, azokról az elemi anatómiai szabályokról, amit egy nagykápás favázas nyeregnek adott lovagló stílus mellett elengedhetetlenül tudnia kell.

A Karahun nyereg és készítése

Nyeregvételkor ingyenes képzéssel segítjük a lovaglásban és az új nyereg megismerésében!

Szép gondolat a tradicionális hűség, azonban saját érdekében csak tesztelhető nyerget válasszon! A Karahun nyereg díjtalanul tesztelhető itt a nyeregkészítés helyszínén.

nyereg_felprofil.jpg

És most további részletek a nyeregről itt <<<-

karahun_lovas_ijasz_nyereg.jpg

Ez a nyereg már az új Karahun nyergek felrántószíjjas generációja. Ezt díszkiadású nyerget a faragott hátsó kápa irányából látjuk, a talpakon a foltok a stabil Y csapolások helyei, a farbőr nyers bikabőrből készült borjúbőr fűzéssel.

További részletek a nyeregről <<<-

Hozzászólások
Oszd meg a hírt másokkal is!

Hozzászóló neve* (name)

E-mail címe* (E-mail adress)
Hozzászólás* (message)
Biztonsági kód* (safety code)

A hozzászólás nem tartalmazhat HTML kódot. E-mail címe NEM lesz nyilvános!
A hozzászólásokat a támadások kivédése okán a megjelenés előtt moderáljuk. Ezért - a terheléstől függően - némi időbe telhet, amig hozzászólása megjelenik. Köszönjük türelmét!


Köszönjük 1%-os felajánlását és céltámogatásait!
Karahun Örökségvédelmi Alapítvány © 2005-2013
Számlaszám: 72100237-11053411 Külföldről: SWIFT kód: TAKB HU HB
IBAN: hu57721002371105341100000000