Eddig 10 hozzászólás érkezett.
Címkék:
Íjászat, Karahun Alapítvány, Kézművesség, Lovasíjászat, Őstörténeti szakirodalom, Örökségvédelem
A Karahun Örökségvédelmi Alapítvány célja - egy életképes örökségvédelmi cselekvési rendszer megvalósítása.

A Karahun Örökségvédelmi Alapítvány célja - egy életképes örökségvédelmi cselekvési rendszer megvalósítása.

 

Minden társadalomnak léteznek továbbörökíthető értékei, de korántsem egyformán tartja fontosnak védelmét, korántsem törődik eléggé a továbbadással. Pedig: "ki múltját nem becsüli, jövőjét nem érdemli!"

Már kezdünk ott tartani, hogy a "jövőt nem érdemli..."

Az örökségvédelem jobb helyeken működőképes állami feladat, erre alapítványt létrehozni felesleges. Azonban az utóbbi évek személyes tapasztalatai szerint hiába kerestük a társadalmi- és magánszervezetek programjaiban a miénknek megfelelőt, pillanatok alatt kiderült, nem értékőrzésről van szó, hanem kőkemény üzletről, esetenként áltudományos népbutításról. Tisztelet a kivételnek! Már ahol egyáltalán történik valami örökségvédelem, hagyományőrző harcművészet, tudományos igényű könyvkiadás, népi kézművesség, stb., dolgában, és NEM a percenként alakuló nagyon ősmagyar politikai fedőszervezetről van szó...

Lehet-e szekta alapítás és szekértábor szervezés, valamint politikai hátszél nélkül honfoglaláskori örökségvédelmi feladatokat teljesíteni, tudományos értékű műhelymunkát végezni?

Hisszük, hogy lehet! "Magad uram, ha nincs szolgád" - és kezünkbe vettük sorsunkat. Eddigi tapasztalataink bebizonyították, hogy könyveinket olvassák, filmjeinket tízezrével töltik le, azaz: szükség van a Karahun Örökségvédelmi Alapítvány munkájára. Széteső világunkban nyilván könnyebb lenne  százmilliós sportlétesítményi háttérrel, turista buszokkal, falunapos hajcihőkkel hirtelen sikert elérni, de akkor pontosan az a műhelymunka kerülne veszélybe, ami sajátos tudásunkhoz vezetett.

Mit veszíthet az ember, ha ilyen fába vágja a fejszéjét? Sokat nem, hiszen kettőt mindenképpen megtart: a hitet - és a hit nélkül működésképtelen napi cselekvést. Mert - ha van alapítvány, ha nincs, - ígérjük: továbbra is könyveket írunk őstörténetről, ló és humán etológiáról, lovasíjászatról... Szép nyári hajnalokon vendégeket fogadunk, és tanítunk őstörténetet, lovaglást, magyarok íjászatát  legjobb tudásunk szerint.

Egyszer méltó rangja lesz ennek a tudásnak is. Csak remélni tudjuk, hogy nem omlanak tovább kis falunk több száz éves tornácos házai, nem szántják be egy tarvágás után a Zádor erdő szkíta halomsírját és lesz még valaki, aki puszta szeretetből megfarag egy hun-magyar fanyergett, mert neki is lesz egy fia, aki íjat feszít kedves lova hátán nap mint nap.

Ám ha a sikerben nem bíznánk, mi értelme volna? Eleinte a legnagyobb akadály az ismeretlenség volt . Kitartó munkával elértük, hogy ez a honlap kellően látogatott legyen. Mert aki felvette már velünk a kapcsolatot, többnyire nem bánta meg...

 

Atilla_kardja_becsben

"Atilla kardja" Bécsben van azóta is. Ahogy a Nagyszentmiklósi Kincs sem a magyar múzeumban ékeskedik. De lélekben mindig velünk marad...

Hozzászólások
Oszd meg a hírt másokkal is!

Hozzászóló neve* (name)

E-mail címe* (E-mail adress)
Hozzászólás* (message)
Biztonsági kód* (safety code)

A hozzászólás nem tartalmazhat HTML kódot. E-mail címe NEM lesz nyilvános!
A hozzászólásokat a támadások kivédése okán a megjelenés előtt moderáljuk. Ezért - a terheléstől függően - némi időbe telhet, amig hozzászólása megjelenik. Köszönjük türelmét!


Köszönjük 1%-os felajánlását és céltámogatásait!
Karahun Örökségvédelmi Alapítvány © 2005-2013
Számlaszám: 72100237-11053411 Külföldről: SWIFT kód: TAKB HU HB
IBAN: hu57721002371105341100000000Bow-art - 2011.02.14. 07:23
Kíváncsian várom a fejleményeket íjkészítés ügyben. Nagyon sokan készítenek íjakat és kevesen lőnek vele jól. Mintha az árakban is volna valami hallgatólagos egyesség.
Kelemen lovas - 2011.02.06. 06:30
Ez egy műalkotás... Minden a helyén van, arányosan, ahogy a tartalom kívánja. Gratulálok. Sok hasonló honlapot nézek, de azok bántóan harsányak. Sokan azt hiszik, hogy ha égő tüzekkel elegyest árpádsávoznak, akkor már kész is a honlap.
Karahun - 2011.01.30. 13:15
Köszönöm kedves székely vérem, s neked is Sicambria! Tőletek hiteles a dicséret!
Sicambria - 2011.01.30. 12:18
Egy lovas ismerősöm említette az oldalt, az írásokat nagy örömmel olvastam. Nem tudom milyen volt előtte, de az biztos, hogy nagyon jó lett! Adjon az Isten erőt, egészséget a munkájukhoz!

www.osbuda.hu
Nirschné Henn Edith - 2011.01.30. 10:32
Ez gyönyörűűűűűűűűűűűűű! :-)

Én is szeretnék egy ilyen szép lapot.

Szívből gratulálok, sok szeretettel a hegyekből.
Tamás - 2011.01.28. 16:49
Gratulálok a szép új honlaphoz, most már valóban méltó hordozója lett a Karahun Alapítvány által képviselt nemes eszmeiségnek
Karahun - 2011.01.28. 13:37
Köszönöm, Macóka! Most kialszom az egy heti programozói munkát... Igazából sok oldalt legyilkoltam és legalább 1000 hozzászólást. De ami volt, volt, áldozatok nélkül nincs megújulás.
Macóka - 2011.01.28. 13:22
Gratulálok a felfrissült honlaphoz, sokkal áttekinthetőbb lett.
Próba2 - 2011.01.28. 13:17
Mától élesben is él az új karahun!
proba1 - 2011.01.16. 19:20
szóltam...

1-10   11-20